preskoči na sadržaj

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

KNJIŽNICA DANAS

Danas je knjižnica smještena u potkrovlju školske zgrade na prostoru od oko 150 m2. Knjižni fond obogaćivan je iz godine u godinu i danas knjižnica posjeduje 5225 knjiga i 81 jedinica multimedija, a godišnje prima 13 naslova časopisa. Knjižnica nabavlja knjižnu građu hrvatske i svjetske književnosti te djela znanstvene i stručne literature, časopise za učenike i nastavnike.

Opremu knjižnice čine: stolno računalo, laptop, pisač, radio, diktafon, fotoaparat, a knjižničarka je zadužena i za objave na školskoj  mrežnoj stranici i društvenim mrežama škole.

Knjižnica surađuje s kulturnim ustanovama te sudjeluje u međuknjižničnim razmjenama na razini Grada.

U knjižnicu je upisano ukupno 294 člana. Učenici i nastavnici Srednje škole Bartola Kašića Grubišno Polje opsluživani su potrebnom srednjoškolskom literaturom, kao i stručnom literaturom.

U knjižnici učenici uče, volontiraju, snimaju, izrađuju prigodne panoe, plakate i izložbe, sudjeluju u kreativnim radionicama, provode slobodno vrijeme.

U knjižnici je zaposlena Franka Frančešević, dipl. knjižničarka i prof. hrvatskog jezika, VSS, na puno radno vrijeme.


CMS za škole logo
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje / Bartola Kašića 1, HR-43290 Grubišno Polje / ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr / ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju