preskoči na sadržaj

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

 > Naslovnica
Vijesti

Najbolja kratka priča o Domovinskom ratu

Autor: Franka Frančešević, 23. 8. 2021.

NAŠA UČENICA EMILIJA KANJUH SUDJELOVALA JE  NA DODJELI NAGRADA I POHVALA ZA NAJBOLJU KRATKU PRIČU O DOMOVINSKOM RATU U NOVINARSKOM DOMU U ZAGREBU

Dana 2. kolovoza 2021. Emilija Kanjuh, učenica 1. razreda programa Tehničar za računalstvo sudjelovala je na dodjeli nagrada i pohvala učenicima za najbolju kratku priču o Domovinskom ratu. Svečanost je održana u Novinarskom domu u Zagrebu. Nagrade i pohvale učenicima i njihovim mentorima uručio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Uz ministra svečanosti su nazočili izaslanica ministra znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac, izaslanik ministra obrane Ivica Grebenar, predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja te članovi Povjerenstva za vrednovanje priča i uredništva Hrvatskog vojnika.

Na svečanosti je predstavljena zbirka Priče iz Domovinskog rata iz pera srednjoškolaca koja obuhvaća priče koje su ušle u završni krug za dodjelu nagrada iz prva dva javna poziva.

Prigodni program vodio je voditelj Joško Lokas, ulomke iz zbirke čitao je akademski glumac Marko Cindrić. U programu je sudjelovala i sopranistica Barbara Suhodolčan uz klavirsku pratnju pijanistice Brigite Vilč.

Naša Emilija je za svoju priču Nestalo moje dobila pisanu pohvalu Povjerenstva za vrednovanje priča. 

Monika Vojvodić Andričević, prof.

 
CMS za škole logo
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje / Bartola Kašića 1, HR-43290 Grubišno Polje / ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr / ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju