preskoči na sadržaj

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

 > Naslovnica
Vijesti

Predavanje

Autor: Franka Frančešević, 27. 4. 2021.

ONLINE PREDAVANJE ZA MATURANTE

"PRIPREME ZA POSLOVE BUDUĆNOSTI"

Danas su učenici 4. razreda tehničara za računalstvo sudjelovali u online predavanju pod nazivom „Pripreme za poslove budućnosti“ koje im je održao Milan Dukić, mag. oec., rukovoditelj prijavnog ureda učilišta Algebra.

Predavač je maturante upoznao s tehnologijama koje će oblikovati našu budućnost (3D printeri, autonomna vozila, egzoskeleti, Internet stvari, dronovi, virtualna stvarnost, umjetna inteligencija…) i pojasnio im kako nove tehnologije utječu na promjenu potražnje na tržištu rada.

Učenici su na primjeru konkretnih zanimanja pokušali odgonetnuti radi li se o zanimanjima današnjice ili budućnosti (Specijalist za kibernetičku sigurnost, Podatkovni znanstvenik, Specijalist za AI i strojno učenje, IoT inženjer, Blockchain specijalist…).

Cilj predavanja bio je potaknuti maturante na daljnje obrazovanje i uvesti ih u svijet digitalnih znanja koja će većini u budućnosti predstavljati svakodnevicu i buduća radna mjesta.

 

 

 
CMS za škole logo
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje / Bartola Kašića 1, HR-43290 Grubišno Polje / ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr / ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju