preskoči na sadržaj

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

 > Naslovnica
Vijesti

Mjesec hrvatskoga jezika

Autor: Franka Frančešević, 4. 3. 2021.

SAT HRVATSKOGA JEZIKA

U INSTITUTU ZA HRVATSKI JEZIK I JEZIKOSLOVLJE

Mjesec hrvatskoga jezika počinje 21. veljače, a završava 17. ožujka. Riječ je o manifestaciji koju uokviruju Međunarodni dan materinskoga jezika (koji je proglasio UNESCO 1999. godine) i dan objave znamenite Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika iz 1967. godine.

U Mjesecu hrvatskoga jezika posebna se pozornost usmjeruje na jedno od najvažnijih obilježja hrvatskoga nacionalnog identiteta – hrvatski jezik, koji je unatoč brojnim okolnostima koje mu nisu bile sklone zadržao svoju samobitnost i samosvojnost te se othrvao svim pritiscima, obezvređivanjima i zabranama tijekom svoje tisućljetne povijesti.

Zbog epidemioloških okolnosti Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje odlučio je pozvati sve osnovne i srednje škole da do 17. ožujka dođu na virtualni „Sat hrvatskoga jezika u Institutu“ te su se nastavnici i učenici naše škole pridružili.

Institutske znanstvenice Ivana Matas Ivanković i Goranka Blagus Bartolec priredile su temu Jezični savjeti koju su danas putem platforme Zoom poslušali učenici 1. razreda tehničara za računalstvo. To je prva u nizu tema koju će naši učenici poslušati i na takav način uveličati obilježavanje Mjeseca hrvatskoga jezika u našoj školi.

Novinarska družina
CMS za škole logo
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje / Bartola Kašića 1, HR-43290 Grubišno Polje / ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr / ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju