preskoči na sadržaj

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježavanja

Autor: Franka Frančešević, 27. 11. 2020.

DAN HRVATSKOG KAZALIŠTA I MEĐUNARODNI DAN DRAMSKOG ODGOJA

Povodom Dana hrvatskog kazališta, koji se obilježava 24. studenog u spomen na događaj iz 1860. godine kada je na pozornici tadašnjeg Narodnog kazališta prekinuta predstava na njemačkom jeziku te su se nakon toga nastavile izvoditi predstave samo na hrvatskom jeziku te Međunarodnog dana dramskog odgoja, koji obilježavamo 27. studenog, 2.c razred pod vodstvom profesorice Kristine Vrbicki osmislio je i uvježbao vlastiti skeč.
Skeč je nastao kao dio kreativne obrade farse Novela od Stanca Marina Držića. Učenici su samostalno podijelili zaduženja i barem na tjedan dana postali glumci, tekstopisci, scenografi, kostimografi, tehničari za zvuk i rasvjetu, šaptači i sve ostalo što čini kazališnu predstavu. Učeći o nastanku kazališne predstave te o Držićevu stvaralaštvu, učenici su na zabavan način otkrili čari kazališta kroz povijest.
CMS za škole logo
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje / Bartola Kašića 1, HR-43290 Grubišno Polje / ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr / ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju