preskoči na sadržaj

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

 > Naslovnica
Vijesti

Natječaj "Oboji svijet"

Autor: Franka Frančešević, 30. 10. 2020.

"OBOJI SVIJET"

I ove smo godine sudjelovali u „Oboji svijet!” natječaju Foruma za slobodu odgoja.

Tema natječaja je prihvaćanje i poštivanje različitosti i individualnih razlika (u svakodnevnom životu, u školama i lokalnim zajednicama te u svijetu). Gdje sve primjećujemo različitost? Što sve poduzimamo kako bismo razumjeli različitost? Na koji način doprinosimo prihvaćanju i poštivanju različitosti unutar svoje okoline? Koje su različitosti došle do izražaja proteklih mjeseci? Zašto nam je sada posebno važno međusobno razumijevanje i prihvaćanje?

Nika Andričević, učenica 4. razreda gimnazije, izradila je plakat koji smo izložili u holu škole pod nazivom "Upotrijebi boju, tolerancijom izliječi Zemlju koja grca u znoju". Radom se upozorava na trenutno stanje zemlje koja se na svoj način bori za opstanak. Ljudi su se oglušili jedni prema drugima, ostalim živim bićima, a na kraju i prema prirodi te time izazvali nepodnošljivu ne toleranciju. Zato trebamo naučiti slušati jedni druge, živih bića jezik prirode kako bi svijet mogao postati bolje mjesto te iz sivila izaći obojeni.
CMS za škole logo
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje / Bartola Kašića 1, HR-43290 Grubišno Polje / ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr / ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju