preskoči na sadržaj

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

 > Naslovnica
Vijesti

Europski tjedan održivog razvoja

Autor: Franka Frančešević, 29. 10. 2020.

#BUDIMOODRŽIVI

 

Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) uspješno se provodi već šestu godinu za redom, a ove se godine iznimno održavao od 20. do 26. rujna. Mogli su se prijaviti i događaji koji su održani u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada. Ovogodišnji ETOR se fokusirao na događaje i aktivnosti povezane s Globalnim ciljevima održivog razvoja (GCOR) u svrhu promoviranja i bolje vidljivosti. Također, inicijativa je pružila platformu svima u Hrvatskoj koji već rade na promociji i provedbi ciljeva, ali i svima ostalima koji žele postati aktivniji i živjeti održiviji život.

U ovom digitalnom svijetu, mogućnosti sudjelovanja u Europskom tjednu održivog razvoja su ogromne. Virtualni događaji, online aktivnosti, blogovi, vlogovi, video aktivizam, projekti održivosti u vlastitom domu, održivi umjetnički projekti, izazovi na društvenim mrežama, klimatski izazovi - sve su to načini na koje smo se mogli uključiti i sudjelovati.

Koordinatorica projekta u našoj školi bila je nastavnica Romana Miklić, a glavna prevoditeljica nastavnica Ivana Grginović.

Ukupno smo prijavili devet aktivnosti, a proveli su ih:

  1. Monika Vojvodić Andričević - restauracija stare komode
  2. Branka Bakić i Kristina Vrbicki - izrada i ukrašavanje drvene kutije za plastične boce
  3. Dejan Krauz - izrada kompostišta
  4. Romana Miklić i učenici 2.C -"Održivost u mojoj okolini", Marko Poplašen-"Život na selu" (prezentacija života i rada na OPG-u)
  5. Darko Šoma, Matej Milašinović, Majana Štor, Martina Halauš - prenamjena limenki od dječje hrane u teglice za cvijeće, ukrašavanje i sadnja cvijeća u teglice
  6. Martina Halauš – „Poticanje lokane proizvodnje“- obrada teme i izrada plakata
  7. Ivan Šoš i Ivan Krajačić- prenamjena ostataka hrane u nova jela
  8. Ana Ivšić – „Mir i pravednost"- obrada teme s učenicima i izrada plakata
  9. Nasta Kos - priprema ekoloških deterdženata

#BudimoOdrživi #ESDW2020

Više fotografija pogledajte u FOTOGALERIJI.
CMS za škole logo
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje / Bartola Kašića 1, HR-43290 Grubišno Polje / ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr / ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju