preskoči na sadržaj

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

 > Naslovnica
Vijesti

Državna matura

Autor: Franka Frančešević, 5. 5. 2020.

PISANJE PROBNOG ONLINE ESEJA IZ HRVATSKOG JEZIKA

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s CARNET-om i Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja pokrenulo je projekt Pisanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika.

Ciljevi projekta su omogućavanje učenicima završnih razreda gimnazija i četverogodišnjih i petogodišnjih strukovnih škola da prije pisanja ispita državne mature dobiju povratnu informaciju o uspješnosti pisanja eseja te ispitivanje mogućnosti online pisanja ispita državne mature uopće.

Zainteresirani učenici probni online esej pisat će u utorak 12. svibnja 2020. s početkom u 10 sati. Učenici koji se prijave za sudjelovanje, na dan pisanja eseja bit će oslobođeni nastave.

Prijavu mogu izvršiti od ponedjeljka 4. svibnja do četvrtka 7. svibnja na poveznici https://cn1-loomen.carnet.hr/

a sljedećoj poveznici pogledajte izmjene sadržaja na Državnoj maturi - https://www.ncvvo.hr/izmjena-sadrzaja-ispitivanja-u-obvezatnim-ispitima-drzavne-mature-u-sk-god-2019-2020/.
CMS za škole logo
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje / Bartola Kašića 1, HR-43290 Grubišno Polje / ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr / ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju