preskoči na sadržaj

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

 > Naslovnica
Vijesti

Obavijest

Autor: Franka Frančešević, 16. 3. 2020.

Poštovani roditelji i učenici!

Prema naputku MZO-a, u ponedjeljak i utorak još traje pripremni dio nastave na daljinu što se tiče virtualnih učionica u Office 365 za škole. U srijedu će virtualne učionice krenuti s nastavom na daljinu.

U ponedjeljak će se razrednici javiti svojim razredima s detaljnim uputama kako bi isprobali komunikaciju u virtualnim učionicama. U utorak će probnu komunikaciju odraditi predmetni nastavnici.

Danas (u ponedjeljak) vrijedi redovan raspored sati za našu školu

 

Ovom prilikom želimo vam skrenuti pozornost na nekoliko stvari:

- Kada uspostavimo sustav online učenja, učenici ne moraju raditi u realnom vremenu (od 8 do 15 sati), nego sve zadatke možete izvršavati tijekom dana jer razumijemo da učenici možda imaju teškoća pristupiti internetu ili dijele uređaj s braćom i sestrama. Dakle, bilo kada tijekom dana je prihvatljivo da učenici odrade svoje obaveze. Međutim, nije prihvatljivo da se učenici uopće ne prijavljuju u sustav i ne izvršavaju svoje obveze.

-Učitelji i nastavnici će pratiti aktivnosti učenika, davati im zadatke, poticati ih na rad i okupljati u virtualne učionice.

-Učenici će, koliko je god to moguće, dobivati povratne informacije o svojem radu i napretku (vrednovanje kao učenje, vrednovanje za učenje).

- Tijekom nadolazeća dva tjedna neće biti ocjenjivanja.

- Upozoravamo sve učenike na primjerene oblike ponašanja u virtualnom okruženju. To znači da vrijede slična pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u učionici. Odnosno, učenici za neprimjerene oblike mogu snositi posljedice.

- Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pokrenula je mrežni portal za virtualnu nastavu. Portalu se može pristupiti preko poveznice: http://nastava.asoo.hr. Na portalu će se od ponedjeljka 16. ožujka 2020. objavljivati sadržaji u digitalnom obliku za održavanje online nastave za strukovne škole u svih 13 strukovnih obrazovnih sektora.

- Razrednici su u stalnom kontaktu sa svojim učenicima te će ih o svemu pravovremeno obavještavati.

- Aktivacija vaših računa putem poveznice https://office365.skole.hr trebala bi sada raditi bez većih poteškoća.

I dalje redovito pratite službenu stranicu i Facebook stranicu Škole na kojima će biti objavljene sve nove informacije.

Za sve dodatne informacije roditeljima i učenicima dostupni smo na službenom mailu Škole: ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
CMS za škole logo
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje / Bartola Kašića 1, HR-43290 Grubišno Polje / ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr / ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju