preskoči na sadržaj

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježavanja

Autor: Franka Frančešević, 26. 2. 2020.

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

#NasiljePrestajeOvdje

Danas su se učenici i nastavnici naše škole, noseći ružičasto, pridružili obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja poznatijeg kao Dan ružičastih majica.

Dan ružičastih majica obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Obilježavanje ovoga dana u Hrvatskoj započelo je 2013. godine snimanjem video spota protiv cyberbullyinga, Centra za edukaciju i prevenciju nasilja, a sam pokret nastao je u Kanadi potaknut pričom srednjoškolca koji je u znak podrške majci oboljeloj od raka odlučio u školu obući ružičastu majicu čime je postao žrtva nasilja. U znak potpore u pomoć mu je priskočila grupa dječaka koja je, podijelivši ružičaste majice učenicima u školi, poslala poruku o važnosti tolerancije i nenasilničkog ponašanja. Njihova poruka uskoro je poprimila globalni karakter.

U našoj školi posebno su aktivni bili učenici 3. i 4. razreda gimnazije koji su ukrasili izložbeni prostor gdje su izložili tematski plakat, muffine s porukama o nenasilju i letcima uz moto #NasiljePrestajeOvdje!

Više fotografija pogledajte u FOTOGALERIJI.
CMS za škole logo
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje / Bartola Kašića 1, HR-43290 Grubišno Polje / ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr / ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju