preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Obilježavanja

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

#NasiljePrestajeOvdje


Danas su se učenici i nastavnici naše škole, noseći ružičasto, pridružili obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja poznatijeg kao Dan ružičastih majica.

Dan ružičastih majica obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Obilježavanje ovoga dana u Hrvatskoj započelo je 2013. godine snimanjem video spota protiv cyberbullyinga, Centra za edukaciju i prevenciju nasilja, a sam pokret nastao je u Kanadi potaknut pričom srednjoškolca koji je u znak podrške majci oboljeloj od raka odlučio u školu obući ružičastu majicu čime je postao žrtva nasilja. U znak potpore u pomoć mu je priskočila grupa dječaka koja je, podijelivši ružičaste majice učenicima u školi, poslala poruku o važnosti tolerancije i nenasilničkog ponašanja. Njihova poruka uskoro je poprimila globalni karakter.

U našoj školi posebno su aktivni bili učenici 3. i 4. razreda gimnazije koji su ukrasili izložbeni prostor gdje su izložili tematski plakat, muffine s porukama o nenasilju i letcima uz moto #NasiljePrestajeOvdje!

Više fotografija pogledajte u FOTOGALERIJI.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Franka Frančešević   datum: 26. 2. 2020.

UPUTA

ZAVRŠNI RAD

PRIJEDLOG TEMA ZA IZRADBU I OBRANU ZAVRŠNOG RADA U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020.

 

preskoči na navigaciju